Jump to content

Detta är SEO Pro Sökmotoroptimering

Här har vi:
 • Företags Katalog med Länkar
 • SEO Artiklar med unikt innehåll
 • SEO Forum med SEO snack
 • SEO Blogg för dina produkter
Kontakta Oss
Nyhets Feed
 • Webbplats Optimering
 • SEO
 • Sökmotoroptimering
 • Företag Katalog
 • Artikel SEO
 • SEO Forum
 • SEO Blogg
 • Webdesign
 • Digital Media

Hur mycket förbrukar värmesystemet?

Det finnas många olika anledningar till att ett värmesystem förbrukar mer än normalt. Här listas några vanliga orsaker och förslag på vad du kan se över. Du kan också  välja att låta oss optimera ditt värmesystem utifrån energieffektivitet och miljöpåverkan.

 1. Dåligt fungerande ventiler
  Om en ventil kärvar, inte öppnas tillräckligt eller fastnat i öppet läge kan varmvattenflödet bli för lågt eller för högt i förhållande till värmebehovet. Hög returtemperatur från fjärrvärmecentralen kan vara ett tecken på dåligt fungerande ventiler. Magnetit med beläggningar hindrar ventilen, aggressiv vätska går hårt åt alla ventiler i systemet. Även för stora reglerventiler kan resultera i för högt flöde och hög returtemperatur. Därför är en rengöring av systemet en nödvändighet.
 2. Cirkulationspumpen
  Cirkulationspumpens uppgift är att se till att radiatorvattnet cirkulerar i radiatorsystemet. I en modern anläggning är pumpen varvtalsstyrd och anpassar hastigheten efter behovet. Det är bra att se över pumpen med jämna mellanrum för att se till att den fungerar som den ska. Magnetit i vätskan sliter på pumpens axlar och skovlar, därför är en rengöring av systemet en nödvändighet.
 3. Värmeväxlaren värmeöverföring
  Värmeöverföringen i värmeväxlaren kan försämras om växlaren blir smutsig och med mikrobubblor i systemet. Detta kan man märka på att temperaturskillnaden mellan elementens returtemperatur och fjärrvärmens returtemperatur blir för stor. Därför är en rengöring av systemet en nödvändighet.
 4. Injustering av radiatorventiler
  Om temperaturen i huset är ojämn och varierar mer än 2-3 grader tyder det på att en injustering av värmesystemet behövs. Om termostatventilerna är gamla kan man behöva byta ut dom om temperaturen är ojämn, ett rätt justerat element är varm på ovansidan och svalare på undersidan. Därför är rätt injustering i ett rent system en nödvändighet, det ger mer energi som tas tillvara från fjärrvärmevattnet. 
 5. Avgasning av systemvätskan
  För åkte man runt och avgasade värme/kylsystem, nu vet man att det skall vara en fast monterad avgasare i varje system. Systemen släpper in 0,1 mg/l syre varje dygn och kommer snabbt upp i syremättat igen. Ett rent och nästan syrefritt (0,3 mg/l) systemvätska är grunden för att göra en injustering av systemet till optimala flöden. Avgasaren Vento V Connect som arbetar med cykloniskt undertryck är 50% effektivare än de vanliga undertrycks avgasarna, får ner syret till 0,1-0,3 mg/l de andra knappt under 1,0 mg/l.

transfero-tv-connect-flera.png.91d367a29300ec9ba383a173fe45c508.png


Link ToKlarbärsvägen 9, Långås, Hallands län, 311 93


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Other links from 'Hallands County'×
×
 • Create New...